Broccolipuré med sprød broccolistok

Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broccolipuré med sprød broccolistok

Denne flotte broccolisalat smager godt som tilbehør til fx stegt kylling eller laks. Får du en rest broccolipuré tilovers kan du bruge den som fyld i en sandwich sammen med fx parmaskinke, tomat og salatblade.

Antal portioner
  • 1 rødløg i meget tynde skiver (ca. 50 g)
  • 1½ spsk æbleeddike
  • et nip groft salt
  • ¼ tsk sukker
  • ¾ spsk koldpresset rapskimolie
  • 2 spsk grofthakkede mandler

Fremgangsmåde:

Del broccolien i store buketter – gem stokken. Bring vand tilsat salt i kog i en gryde og kog broccolibuketterne, uden låg, 3-4 min., til de er møre, men stadig har bid. Hæld vandet fra og kom broccolien i en foodprocessor sammen med fløde, smør, citronskal, salt og peber. Hak til en glat, grøn puré. Stil broccolipuréen tildækket i køleskabet til den er kold. Smag til.

Skræl imens broccolistokken, så de værste trevler kommer væk. Skær stokken i meget tynde skiver på langs med en tyndskræller og kom broccoliskiverne i koldt vand. Stil broccoliskiverne i køleskabet, så de bliver helt sprøde.

Vend rødløget sammen med eddike, salt og sukker og lad det trække i 10-15 min.

Tag broccoliskiverne op af vandet og tør dem i et viskestykke. Vend skiverne med rødløg, rapskimolie og hakkede mandler. Kom broccolipureén i en skål og fordel løgblandingen på toppen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 60 %
Print