Broccolisalat med bacon

Broccolisalaten med bacon, rosiner og solsikkekerner er ved at være en nyklassiker.
Bedømmelse (81 vurderinger)

Min bedømmelse:

Broccolisalat med bacon

Broccolisalaten med bacon, rosiner og solsikkekerner er ved at være en nyklassiker.

Antal portioner
  • 450 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skriver
  • ½ liter kogende vand
  • 125 g bacon i tynde skiver

Tilbehør

  • 200 g lyst brød

Fremgangsmåde:

Overhæld broccolistykkerne med kogende vand og lad dem trække i ca. 15 min. Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Vend syrnet fløde sammen med løg og de øvrige ingredienser. Vend broccolistykkerne i og smag salaten til. Anret salaten i portionssalatskåle eller i en stor skål og pynt med bacon.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 36 %
Print