Burger med kartoffelfrikadeller

En dejlig vegge-burger. Du kan også servere kartoffelfrikadellerne som almindelige frikadeller med en god råkost og dressing.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Burger med kartoffelfrikadeller

En dejlig vegge-burger. Du kan også servere kartoffelfrikadellerne som almindelige frikadeller med en god råkost og dressing.

Antal portioner

Kartoffelfrikadeller - ca. 18 stk.

  • 25 g finthakkede soltørrede tomater
  • 1 dl kogende vand
  • 300 g kolde, kogte melede kartofler
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 2 æg
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • 60 g rasp (ca. 1¼ dl)
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 20 g smør
  • 6 grove burgerboller
  • ½ agurk i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • 1 rødløg i tynde skiver
  • 12 rensede salatblade
  • 100 g syltede agurker i skiver

Fremgangsmåde:

Kartoffelfrikadeller

Kom tomaterne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i ca. 2 min. Mos kartoflerne og bland dem med tomater og udblødningsvand. Kom kvark, æg, hvidløg, rasp, salt og peber i og rør farsen godt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Form halvdelen af kartoffelfarsen til 9 flade frikadeller. Steg dem ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side. Tag kartoffelfrikadellerne af panden og hold dem varme. Steg de sidste frikadeller.

Bland ketchup og kvark.

Flæk bollerne og rist dem på begge sider. Smør burgerbollerne med ketchupblandingen og læg dem sammen om kartoffelfrikadeller og grøntsager.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 36,3 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 20 %
Print