Butterdejsstænger med tomatfyld
60+ min

Butterdejsstænger med tomatfyld

Virkelig nem tærte lavet på færdigkøbt butterdej. Server den med en grøn salat.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Butterdejsstænger med tomatfyld

Virkelig nem tærte lavet på færdigkøbt butterdej. Server den med en grøn salat.

Antal portioner
  • 10 plader optøet, frossen butterdej
  • 1 sammenpisket æg

Tomatfyld

Tilbehør

  • 250 g grøn salat
  • 100 g sorte oliven

Fremgangsmåde:

Læg 5 plader butterdej sammen ved de lange sider - og lidt over hinanden, på et meldrysset bord. Pensl de kanter der går over hinanden med æg - så slutter de bedre sammen. Rul pladerne ud til én firkant (ca. 30 x 55 cm). Gentag udrulningen med de sidste 5 plader. Lad firkanterne hvile i ca. 20 min.

Tomatfyld

Løft den ene butterdejsfirkant over på en plade med bagepapir. Læg halvdelen af løg og persille midt på dejen - til ca. 7 cm fra kanten. Fordel herpå halvdelen af tomaterne og drys med halvdelen af basilikum, salt, peber og ost. Fold først de korte dejkanter ind og dernæst de lange. Pensl sammenføjningerne med æg. Løft den sidste butterdejsfirkant over på pladen og læg resten af tomatfyld og ost på. Pensl butterdejsstængerne med æg og bag dem midt i ovnen.

Bagetid

Sæt butterdejsstængerne i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 35 min. Sluk ovnen og lad butterdejsstængerne stå ved eftervarme i ca. 10 min.

Tips

Du kan servere butterdejsstængerne med benfri ansjoser lagt oven på tomaterne. Du kan også skifte lidt af tomaterne ud med fx kogt røget skinke i mindre stykker.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 18860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 54 %
Print