Juleskinke med sennepsgratinering
60+ min

Juleskinke med sennepsgratinering

Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Juleskinke med sennepsgratinering

Kombinationen af skinke og sennep er skøn - server den med hvidkålssalat eller stuvet grønkål og brune kartofler.

Opskriften gælder for 25 personer

  • 1 skinke (ca. 2 kg)

Sennepsgratinering

  • 1 dl sennep
  • 1½ spsk sukker
  • 2 æggeblommer
  • 4½ spsk rasp

Fremgangsmåde:

Skyl skinken under rindende vand. Lad nettet blive på. Læg skinken med sværen op og uden at svøbe den ind i folie på en passende stor plade eller i et ovnfast fad. Stik et termometer i skinken, så spidsen ender midt i skinkens tykkeste del. Sæt skinken nederst i ovnen. Tag den ud, når termometeret viser 70°. Da er skinken saftigst og bedst. Lad skinken køle af. Fjern nettet.

Sennepsratinering

Læg den afkølede skinke i et ovnfast fad. Bland sennep, sukker og æggeblomme. Pensl blandingen på skinken. Strø lidt rasp over. Stil skinken i ovnen til den har fået en fin farve. Kom evt. lidt sky fra skinken over gratineringen er par gange, så bliver den ekstra sprød.

Tips

Skinken kan også steges indpakket i alufolie ved 175°.

Skinken kan serveres sammen med hvidkålssalat, stuvet spinat, stuvet grønkål, coleslaw eller brunede kartofler.

Stegetid

Ca. 2 timer og 50 min. ved 125°.

Gratinering

ca. 15 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,7 g
  • Protein: 35 %
  • Kulhydrat: 6 %
  • Fedt: 59 %
Print