Cheesecake a la risalamande

Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og lun bærsauce.
Bedømmelse (33 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cheesecake a la risalamande

Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og lun bærsauce.

12 portioner

Antal portioner

Risalamande

  • 25 g smør
  • 350 g grofthakkede, smuttede mandler

Bund

  • 100 g digestive kiks med fuldkorn
  • 75 g smør - smeltet
  • lagkageplast (ca. 8 cm bred)
  • 300 g kirsebærsauce
  • 150 g friske bær, fx blåbær, hindbær og brombær

Pynt

  • ristede, grofthakkede smuttede mandler

Fremgangsmåde:

Risalamande

Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min. og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til dagen efter.

Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret for at få vaniljekornene skilt ad. Rør risengrød, vaniljekorn og sukker sammen. Pisk fløden til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i og smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Læg mandlerne på fedtsugende papir.

Bund

Knus kiksene groft og bland dem sammen med 100 g af de ristede mandler og smørret. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af 2 springforme (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast og tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen i et jævnt lag. Sæt bunden i køleskabet til den er kold - ca. 10 min.

Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad. Rør friskost i risalamanden. Afkøl husblassen med lidt af risalamandeblandingen. Vend forsigtigt resten af husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen - gem resten af mandlerne til pynt. Fordel risalamandeblandingen på den afkølede bund i et jævnt lag. Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne længere.

Bring kirsebærsaucen i kog i en gryde. Kog saucen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt bær og varm saucen igennem ved svag varme. Drys kagen med ristede mandler og server lun kirsebærsauce med bær til.

Tip

Kagen kan med fordel laves dagen før. Så skal du kun bruge 7 blade husblas.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 31070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,7 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %
Print