Cheesecake a la risalamande

Cheesecake a la risalamande

60+ min
Risalamande forklædt som cheesecake - en nyfortolkning af julens dessertklassiker med ristede mandler og lun bærsauce. Med denne risalamande cheesecake forener du 2 klassikere i en herlig mundfuld, som både smager af risalamande og cheesecake. Den har det hele - det sprøde, det bløde, det hvide og det røde - og det helt udefinerlige, som bare smager af jul.
https://www.arla.dk/opskrifter/cheesecake-a-la-risalamande/

Sådan gør du

Risalamande
  • Bring vand og ris i kog i en gryde. Kog risene ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min.
  • Tilsæt mælk og bring grøden i kog ved kraftig varme og under omrøring. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min. og læg låg på. Kog i ca. 40 min - rør af og til.
  • Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold - gerne til dagen efter.
  • Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret for at få vaniljekornene skilt ad. Rør risengrød, vaniljekorn og sukker sammen.
  • Pisk fløden til et let skum og vend ca. ⅓ af flødeskummet sammen med risengrøden. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i og smag til. Stil risalamanden tildækket i køleskabet.
Ristede mandler
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min.
  • Læg mandlerne på fedtsugende papir.
Bund
  • Knus kiksene groft og bland dem sammen med 100 g af de ristede mandler og smørret.
  • Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden af 2 springforme (ca. 22 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast og tryk kikseblandingen ud i bunden af springformen i et jævnt lag.
  • Sæt bunden i køleskabet til den er kold - ca. 10 min.
Sådan samles Cheesecake a la risalamande
  • Læg imens husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.T ræk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den over vandbad, i gryde eller i mikroovn - pas på den ikke bliver for varm, den skal kun lige smelte.
  • Rør flødeosten blød med lidt af risalamanden og vend den bløde flødeost i resten af risalamanden.
  • Afkøl husblassen med lidt af risalamanden. Vend forsigtigt resten af husblasblandingen og 200 g ristede mandler i risalamanden med flødeost - gem resten af mandlerne til pynt.
  • Fordel risalamandeblandingen på den afkølede bund i et jævnt lag.
  • Stil kagen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer - gerne længere.
Ved servering
  • Drys kagen med ristede mandler og server lun kirsebærsauce og bær til.

Cheesecake ala risalamande kan med fordel laves dagen før. Så skal du kun bruge 7 blade husblas.

Energiindhold for hele retten:

29642 kJ / 7085 kcal

Næringsindhold pr. 100g

914 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 9,3 % 5 g
Kulhydrat: 25,3 % 13,6 g
Fedt: 65,4 % 16,2 g
Mere inspiration

Har du fået lyst til flere cheesecakes?

Julecheesecake
60+ min
Julecheesecake
(209)
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

Risalamande
3 dl Vand
180 g Grødris (ca. 2¼ dl)
1 liter Mælk
3 Vaniljestænger
4 spsk Sukker
½ liter Piskefløde
Ristede mandler
25 g Smør
350 g Grofthakkede, smuttede mandler
Bund
100 g Digestive kiks med fuldkorn
75 g Smør - smeltet
Lagkageplast (ca. 8 cm bred)
8 Blade husblas
200 g Flødeost
300 g Lun kirsebærsauce
150 g Friske hindbær og blåbær
Pynt
Ristede, grofthakkede smuttede mandler