Chili- og tomatsalsa med sprøde pita og yoghurt
30 min

Chili- og tomatsalsa med sprøde pita og yoghurt

Sødt og skarpt mødes i denne hurtigt lavede salsa, som serveres med sprødbagte trekanter af pita og en mild yoghurtdressing.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chili- og tomatsalsa med sprøde pita og yoghurt

Sødt og skarpt mødes i denne hurtigt lavede salsa, som serveres med sprødbagte trekanter af pita og en mild yoghurtdressing.

Antal portioner

Chili/tomatsalsa

  • 3 tomater
  • 2 små hvidløgsfed
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk Sambal oelek
  • 1 spsk tomatpuré
  • 20 g mørk chokolade (ca. 55% kakao)
  • 4 pitabrød skåret i trekanter
  • 2 spsk olivenolie

Mild yoghurtdressing

Fremgangsmåde:

Chili/tomatsalsa

Hak tomater og hvidløg. Opvarm lidt olie i en tykbundet gryde og sauter hvidløgene ganske kort sammen med sambal oelek. Tilsæt tomater og tomatpure. Lad blandingen simre, til den er ret fast, ca. 15 min. Tag gryden af varmen og vend den hakkede chokolade i salsaen.

Pensl pitatrekanterne med olie og bag dem øverst i ovnen.

Mild yoghurtdressing

Vend imens yoghurt sammen med limesaft og koriander. Smag til.

Server salsaen lun til de sprøde pitaer og den kolde dressing.

Bagetid

Ca. 8 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,1 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 48 %
Print