Chokoladekage med hvid ganache og marinerede jordbær

Chokolade på chokolade.....skøn og rig mørk chokoladekage med sprød bund og hvid chokoladeganache på toppen. Hertil en frisk lille salat af jordbær og granatæblekerner marineret i appelsin.
Fryseegnet
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Chokoladekage med hvid ganache og marinerede jordbær

Chokolade på chokolade.....skøn og rig mørk chokoladekage med sprød bund og hvid chokoladeganache på toppen. Hertil en frisk lille salat af jordbær og granatæblekerner marineret i appelsin.

Antal portioner

Sprød bund - dagen før

  • 50 g hasselnøddekerner
  • 75 g knuste digestive kiks
  • 75 g smør - smeltet

Chokoladekage - dagen før

  • 100 g mørk chokolade (ca. 70% kakao)
  • 75 g smør
  • 1 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 2 æg
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 4 spsk hvedemel
  • ¾ tsk bagepulver

Hvid ganache - dagen før

Marinerede jordbær

  • 2 dl friskpresset appelsinsaft
  • 5 spsk sukker
  • 250 g jordbær i skiver
  • 100 g granatæblekerner

Pynt

  • friske jordbær og
  • citronmelisse

Fremgangsmåde:

Sprød bund

Rist hasselnødderne i en bradepande midt i ovnen. Gnid nødderne i et viskestykke så de fleste skaller falder af. Hak nødderne meget groft. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ringen og bunden i en lille springform (ca. 18 cm i diameter - ca. 16 x 16 cm, firkantet). Bland de knuste kiks, nødder og det smeltede smør godt og kom blandingen i formen. Pres kiksebunden godt sammen.

Chokoladekage

Smelt chokoladen i en skål i vandbad og vend smørret i chokoladen, så det lige smelter. Tilsæt appelsinskal. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Vend chokolade- og æggeblanding godt sammen. Bland hvedemel og bagepulver og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen. Pensl indersiden af springformen med smør og beklæd formen med en strimmel bagepapir. Hæld chokoladedejen på den sprøde bund og bag kagen midt i ovnen. Lad den køle af i køleskabet - gerne til næste dag.

Hvid ganache

Bring fløden i kog under omrøring i en lille, tykbundet gryde. Tag gryden af varme og kom den hvide chokolade i. Lad den stå ca. 5 min. - uden omrøring og rør derefter ganachen sammen, så den er ensartet. Kom ganachen i en skål og dæk den med plastfolie - helt nede ved overfladen, så der ikke kommer kondens. Stil ganachen tildækket i køleskabet - gerne til næste dag.

Marinerede jordbær

Bring appelsinsaft og sukker i kog i en lille tykbundet gryde. Kog blandingen ved jævn varme i ca. 15 min. eller til der er ca. 1 dl sirup - rør af og til. Lad appelsinsiruppen køle af. Vend jordbær og granatæblekerner i siruppen og smag til.

Tag chokoladekagen ud af køleskabet en times tid før den skal spises og smør forsigtigt den hvide ganache på - du kan glatte ganachen lige inden serveringen. Skær, med en varm kniv, 6 passende stykker og stil dem på hver sin tallerken. Anret de marinerede jordbær rundt om og pynt kagestykkerne med friske jordbær og citronmelisse.

Ristning af nødder

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for chokoladekage

Ca. 20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Lad kagen tø op i køleskabet. Stil den på køkkenbordet en times tid før serveringen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 19860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,8 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 54 %
Print