Citronpandekager med citrussalat

Små søde pandekager med citron og blå birkes. Lækre på et brunchbord, som eftermiddagssnack eller som en let dessert.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citronpandekager med citrussalat

Små søde pandekager med citron og blå birkes. Lækre på et brunchbord, som eftermiddagssnack eller som en let dessert.

Ca. 16 små pandekager

Antal portioner

Citronpandekager

  • 150 g hvedemel (ca. 2½ dl)
  • 2 spsk blå birkes
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 2 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 4 dl mælk
  • 2 æg
  • 25 g smør

Citrussalat

  • 5 blandede citrusfrugter, fx gule og røde grapefrugter og appelsiner

Hertil

Fremgangsmåde:

Citronpandekager

Bland hvedemel, birkes, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt skyr og citronskal og rør rundt. Pisk mælken i melet lidt efter lidt. Del æggene i blommer og hvider, tilsæt æggeblommerne til dejen og pisk den godt. Pisk æggehviderne stive og vendt dem forsigtigt i dejen. Smelt lidt af fedtstoffet i en varm pande og fordel klatter af dej på panden - brug ca. 1/4 dl dej til hver pandekage. Bag pandekagerne ved jævn varme i ca. 1 min. på hver side eller til de er gyldne. Bag resten af pandekagerne med lidt fedtstof i panden hver gang.

Citrussalat

Skær enderne af citrusfrugterne med en skarp kniv og skær derefter skrællen af. Skær citrusfrugterne i fine tynde skiver og bland dem i en skål.

Drys pandekagerne med flormelis og server dem med citrussalat og skyr.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,4 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 25 %
Print