Citrontykmælk med nøddedrys
45 min

Citrontykmælk med nøddedrys

Spændende ny smag til tykmælken med lækkert nøddeknas.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Citrontykmælk med nøddedrys

Spændende ny smag til tykmælken med lækkert nøddeknas.

Antal portioner

Citronsirup

  • 1 dl friskpresset citronsaft
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)

Nøddedrys

  • 25 g hasselnøddekerner
  • 25 g mandler
  • 3 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Citronsirup

Lad citronsaft og sukker koge ved kraftig varme og uden låg i en lille tykbundet gryde i ca. 8 min. - eller til der er ca. 1 dl tilbage. Stil siruppen på køl i ca. ½ time. Vend citronsiruppen i tykmælken og hæld den i 4 mindre skåle. Stil dem tildækkede i køleskabet i mindst ½ time - eller til de er helt kolde.

Nøddedrys

Rist mandler og nødder i en tør pande først ca. 3 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - vend i dem undervejs. Lad dem køle let af og hak dem groft. Lad imens sukkeret smelte i panden ved jævn varme i ca. 6 min. eller til det begynder at gyldne. Tilsæt de hakkede mandler og nødder og vend dem godt i det smeltede og brune sukker. Hæld nøddedrysset ud på et stykke bagepapir og lad det køle helt af. Hak det groft.

Server den kolde citrontykmælk med det knuste nøddedrys.

Tip

Nøddedrysset holder sig sprødt i op til en uge - i en lukket emballage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 4,4 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 32 %
Print