Cordon bleu

Cordon bleu

1 time 10 min
Arbejdstid: 1 time
Cordon Bleu er en klassiker fra det franske køkken og består af skiver af kalvefilet, der er pakket rundt om skinke og ost. Her har vi nytænkt Cordon Bleu, der stadig består af kalvefilet med i en lidt anden variation - og med helt anderledes tilbehør i form af syrlige lakridsbagte rodfrugter. Cordon Bleu er en ret, der er velegnet at servere til en hyggelig aften, hvor et par gæster skal forkæles med en lidt anderledes og meget velsmagende kalvefilet.
https://www.arla.dk/opskrifter/cordon-bleu/

Sådan gør du

Lakridsbagte rodfrugter
  • Vend kartofler, gulerødder og rødbeder godt sammen med limeskal og -saft, lakrids og salt.
  • Bag rodfrugterne midt i ovnen ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn - og vend dem sammen med persille lige inden serveringen.
Cordon bleu
  • Flæk kalveskiverne halvt og fordel osten ind i lommerne.
  • Rul skinken omkring fileterne, og vend dem - først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og steg de 4 cordon bleu ca. 4 min. i alt - vend dem af og til.
  • Læg cordon bleuérne i et lille fad og steg dem færdige i ovnen med rodfrugterne - ca. 5 min. ved 200°- traditionel ovn.
  • Lad kødet hvile i ca. 2 min. inden servering.
Spidskålsalat
  • Bland spidskål, gulerødder og æbler og server salaten sammen med cordon bleu og rodfrugter.

Texmex osten giver en dejlig stærk smag i cordon bleu'en - men vil du hellere have en mere mild oplevelse, kan du skifte den ud med en almindelig revet ost - eller en skive ost. I stedet for spidskål kan du bruge hvidkål.

Energiindhold for hele retten:

12216 kJ / 2920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

457 kJ / 109 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 24,1 % 6,5 g
Kulhydrat: 35 % 9,4 g
Fedt: 40,9 % 5 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Ingredienser

Lakridsbagte rodfrugter
3 Bagekartofler i både (ca. 500 g)
4 Gulerødder i mindre stykker
2 Rødbeder i både
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Friskpresset limesaft
1 tsk Knust rålakrids
1 tsk Groft salt
½ dl Groft hakket bredbladet persille
Cordon bleu
4 skiver Kalvefilet (ca. 400 g)
50 g Revet tex mex ost
8 skiver Serrano skinke
50 g Hvedemel (ca. 1 dl)
2 Æg
1½ dl Rasp
40 g Smør
Spidskålsalat
300 g Fintsnittet spidskål
2 Groftrevne gulerødder
1 Æble i fine tern, fx ingrid marie
Tilbehør
¼ liter Creme fraiche