Cordon bleu

Kalvefilet i nytænkt klassisk cordon bleu med syrlige lakridsbagte rodfrugter.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Cordon bleu

Kalvefilet i nytænkt klassisk cordon bleu med syrlige lakridsbagte rodfrugter.

Antal portioner

Lakridsbagte rodfrugter

  • 4 bagekartofler i både (ca. 500 g)
  • 7 gulerødder i mindre stykker
  • 3 rødbeder i både
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk lakridspulver - knust rålakrids
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl groft hakket bredbladet persille

Cordon bleu

Spidskålsalat

  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 2 groftrevne gulerødder
  • 1 æble i fine tern, fx ingrid marie

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Lakridsbagte rodfrugter

Vend kartofler, gulerødder og rødbeder godt sammen med limeskal og -saft, lakrids og salt. Bag rodfrugterne midt i ovnen og vend dem sammen med persille lige inden serveringen.

Cordon bleu

Flæk kalveskiverne halvt og fordel osten ind i lommerne. Rul skinken omkring fileterne, og vend dem - først i mel, dernæst i æg og til sidst i rasp. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg de 4 cordon bleu ca. 4 min. i alt - vend dem af og til. Læg cordon bleuérne i et lille fad og steg dem færdige i ovnen med rodfrugterne. Lad kødet hvile i ca. 2 min. inden servering.

Spidskålsalat

Bland spidskål, gulerødder og æbler og server salaten sammen med cordon bleu og rodfrugter.

Bagetid for rodfrugter

ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid for cordon bleu

Ca. 5 min. ved 200°- traditionel ovn.

Tips

I stedet for spidskål kan du bruge hvidkål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 45,7 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 36 %
Print