Crème brulée
Bedømmelse (62)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Crème brulée

En af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprød karamelliseret sukker.

Antal portioner
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • kornene af ½ vaniljestænger
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen - til cremen har sat sig. Stil créme bruleérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Ved serveringen

Drys de iskolde créme bruleé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når den bages - den skal have en "glat" overflade og skælve en anelse når den er færdig.

I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med créme bruleé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Bagetid

35-40 min. ved 125°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6850 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 0 %