Creme brulé
Bedømmelse (123)

Min bedømmelse:

Tilberedningstid: 60+ min

Creme brulé

En af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprød karamelliseret sukker.

Antal portioner

Dessert til 4

  • 4 æggeblommer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • kornene af ½ vaniljestænger
  • 14 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • 1 dl sødmælk
  • 1 spsk sukker

Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herefter fløde og mælk i æggeblandingen. Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (a ca. 2 dl). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen. Cremen skælver når du tager den ud af ovnen, men sætter sig når den er afkølet. Stil creme brulérne i køleskabet i mindst 3 timer - uden at dække dem til.

Ved serveringen

Drys de iskolde creme brulé med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks.

Tips

Cremen må ikke begynde at boble/koge når du bager den. Gør den det så skynd dig at skrue ned for varmen - for muligvis bager din ovn højere end den indstillede temperatur. Den skal have en "glat" overflade.

I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med creme brulé i et iskoldt vandbad - gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent - hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks.

Bagetid

ca. 50 min. ved 125° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6850 kJ
  • Energifordeling:
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 65 %
  • Alkohol: 0 %