Fars med løg
60+ min

Fars med løg

Fars med løg er en opskrift der giver en lækker hovedret med hakket svinekød og bagte løg. Kødet og løgene akkompagneres af en dejlig mælkesauce - perfekt til kogte kartofler.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fars med løg

Fars med løg er en opskrift der giver en lækker hovedret med hakket svinekød og bagte løg. Kødet og løgene akkompagneres af en dejlig mælkesauce - perfekt til kogte kartofler.

Antal portioner

Fars

  • 400 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
  • 4 spsk hvedemel eller havregryn
  • 4 spsk revet zittauerløg
  • 1 æg
  • 1 tsk tørret timian
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • ¼ liter mælk
  • 4 mellemstore zittauerløg
  • 25 g smør

Mælkesauce

  • 2 spsk hvedemel
  • 4½ dl mælk
  • 25 g smør
  • 3 spsk hakket frisk kruspersille
  • 1 spsk klippet frisk purløg
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Fremgangsmåde:

Fars

Rør svinekød og hvedemel sammen. Tilsæt løg, æg, timian, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad farsen hvile et koldt sted i mindst ½ time.

Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Pil løgene og halver dem fra rod til top. Læg de halve løg ned i farsen med den flade side op. Fordel smørklatter over løgene, og bag retten midt i ovnen.

Mælkesauce

Rør hvedemel og lidt af mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken og smørret. Bring saucen i kog under piskning og kog den godt igennem. Tilsæt persille og purløg og smag til med salt og peber.

Tips

Farsen er ret lind i konsistensen. Hvis saucen bliver for tyk, kan man tilsætte lidt mere mælk.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 34 %
Print