Fasan i fløde med rodfrugter

Lækker pastaret med vildtkød og rodfrugter.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fasan i fløde med rodfrugter

Lækker pastaret med vildtkød og rodfrugter.

Antal portioner
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 flåede fasaner (ca. 600 g)
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 4 små knuste hvidløgsfed
  • 3 gulerødder i grove stykker
  • 1 persillerod i grove stykker
  • ¼ knoldselleri i grove stykker
  • 10 kviste af frisk timian
  • 4 laurbærblade
  • 6 sorte peberkorn
  • ½ flaske hvidvin, fx riesling
  • ½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
  • ½ liter hønsebouillon
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

Tilbehør

  • 400 g tørret spaghetti
  • 100 g groft brød

Fremgangsmåde:

Lad olien blive godt varm i fx en stor stegegryde. Brun fasanerne godt på alle sider og tilsæt løg, hvidløg, rodfrugter og krydderier. Tilsæt vinen og lad den koge med i ca. 5 min. - eller til den sprittede duft er væk. Kom fløde, bouillon, salt og peber i gryden og lad retten koge ved svag varme og under låg i 45 min. - 1 time - til fasanerne er møre. Tag fasaner og rodfrugter op af gryden og si suppen.

Pil kødet af fasanerne og kom det i en foodprocessor sammen med ¾ af rodfrugterne og lidt af suppen. Blend det til det har en konsistens som en tæt kødsauce - det må ikke blive mos. Varm saucen igennem og tilsæt resten af rodfrugterne skåret i tern samt lidt mere af suppen og smag til. Server saucen med friskkogt spaghetti og brød. Drys med ost og timian. Server straks.

Tips

I stedet for fasan kan du anvende kylling, kanin eller hare.

Hvis du tilsætter ekstra fløde og bouillon, kan du fint bruge det overskydende væske til en dejlig suppe.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20080 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 35,2 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir Bourgogne, Frankrig

Fyldig hvidvin fx fadlagret chardonnay eller en rødvin på pinot noir-druen Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til fasan