Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager

Savner du en lækker fedfattig fiskeopskrift? Så prøv disse velsmagende fiskefrikadeller og svitsede grøntsager sammen med en lækker persillesauce!
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fiskefrikadeller og svitsede grøntsager

Savner du en lækker fedfattig fiskeopskrift? Så prøv disse velsmagende fiskefrikadeller og svitsede grøntsager sammen med en lækker persillesauce!

Antal portioner

Fiskefrikadeller

  • ½ kg torskefilet
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 2 æg
  • 3 spsk finthakkede dildkviste
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 50 g smør

Svitsede grøntsager

  • 1 spsk rapsolie
  • 400 g gulerødder i tynde stave
  • 3 rødløg i både (ca. 225 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Persillesauce

Pynt

  • friske kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Fiskefrikadeller

Se torskefileten efter for ben og hak kødet groft. Rør fiskekød, løg, mel, æg, dild, salt og peber godt sammen. Rør mælken i lidt efter lidt. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg frikadellerne ved svag varme ca. 8 min. - på hver side.

Svitsede grøntsager

Varm fedtstoffet i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder og løg i ca. 3 min. Drys med salt og peber og smag til.

Persillesauce

Kom den hvide mælkesauce i en tykbundet gryde. Bring saucen i kog under omrøring og tilsæt persille, salt og peber. Smag til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 29 %
Print