Fransk galette med cremefraiche

Galetten består af en gærdej smurt med cremefraiche, appelsinskal og perlesukker. Serveres lun til te eller på et brunchbord.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fransk galette med cremefraiche

Galetten består af en gærdej smurt med cremefraiche, appelsinskal og perlesukker. Serveres lun til te eller på et brunchbord.

Antal portioner
  • 125 g blødt smør
  • 1 æg
  • ¼ tsk groft salt
  • 4 spsk sukker
  • ½ dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)

Fyld:

Fremgangsmåde:

Rør smørret blødt med æg, salt og sukker med en grydeske. Lun kærnemælken let og udrør gæren heri. Hæld væsken i dejen. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt til sidst dejen let på bordet - den skal være blød, men ikke klistret. Lad dejen hæve tildækket i 1 time. Ælt dejen igennem og tag ca. en femtedel fra til kant. Udrul resten til en dejplade. Rul den lille klump dej til en pølse, der skal danne kant. Pres kanten godt fast omkring kagebunden. Smør galetten med cremefraiche. Bland appelsinskal og perlesukker og drys det over galetten. Læg den på en plade med bagepapir og bag den midt i ovnen.

Serveres lun til te eller på et brunchbord.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 47 %
Print