Fransk pæretærte
60+ min

Fransk pæretærte

Anderledes pæretærte med en marcipancreme som låg.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fransk pæretærte

Anderledes pæretærte med en marcipancreme som låg.

Antal portioner

Tærtedej

  • 175 g smør
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 3 spsk sukker
  • 2½ spsk vand

Marcipan- og pærefyld

TIlbehør

Fremgangsmåde:

Tærtedej

Skær smørret i mindre stykker. Smuldr mel og sukker sammen med smørret til det ligner revet ost. Saml hurtigt dejen med vand. Tryk dejen ud i en tærteform og godt op af kanten (ca. 22 cm i diameter). Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. Prik bunden og forbag den midt i ovnen.

Marcipan- og pærefyld

Skræl pærerne og fjern kernerne. Skær pærerne i mindre stykker. Lad fedtstoffet blive gyldent i en pande og steg pærerne i ca. 3 min. ved jævn varme. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Tilsæt kvark og de øvrige ingredienser. Hæld fyldet i tærtebunden og fordel pærerne herpå. Bag tærten nederst i ovnen - til den er gylden. Lad tærten køle af på en bagerist.

Forbagning

Ca. 13 min. ved 200°.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 17220 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 55 %
Print