Frisk pasta med tun og citron
30 min

Frisk pasta med tun og citron

Savner du inspiration til en hurtig og fedtfattig hovedret? Så prøv frisk pasta med tun og citron - retten er både velsmagende og nem.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Frisk pasta med tun og citron

Savner du inspiration til en hurtig og fedtfattig hovedret? Så prøv frisk pasta med tun og citron - retten er både velsmagende og nem.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 6 stilke bladselleri i tynde skiver
  • 4 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 150 g Buko® Grøn Pikant
  • 2 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 dåser tun i vand (ca. 185 g)
  • 500 g frisk pasta, fx tagliolini
  • 300 g frosne fine ærter
  • 4 liter vand
  • 4 tsk groft salt

Pynt

  • blade af bladselleri

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits bladselleri og citronskal i ca. 1 min. Tilsæt flødeost, vand, salt og peber. Bring saucen i kog og kog den ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tag gryden af varmen. Hæld vandet fra tunen og vend den i saucen.

Kom imens pasta og ærter i en gryde med kogende vand tilsat salt. Bring pasta og ærter i kog og kog det uden låg ca. ½ min. - pastaen skal være mør, men ikke blød. Lad pasta og ærter dryppe af i en sigte og læg det lagvis med tunsaucen i en varm skål. Pasta med tunsauce skal spises med det samme.

Tip

Skal du lave denne ret til mange, er det nemmere at bruge tørret spaghetti. Beregn ca. 100 g tørret spaghetti pr. person. Og tilsæt først ærterne de sidste 2 min. af kogetiden.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11840 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 47 %
  • Fedt: 28 %
Print