Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

Pandekager fulde af smag - skønt alternativ med fuldkornsmel.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fuldkornspandekager med rørsukker og citron

Pandekager fulde af smag - skønt alternativ med fuldkornsmel.

16 stk. pr. portion

Antal portioner
  • 200 g hvid hvedemel - fintformalet fuldkornshvede (ca. 3½ dl)
  • 3 dl vand
  • 1 dl hvedeøl, fx weissbeer
  • 3 æg
  • 25 g smør - smeltet
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • fintrevet citronskal (usprøjtet)

Tilbehør

  • rørsukker
  • friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde:

Kom melet i en skål og rør vandet i til en klumpfri jævning. Tilsæt øl, æg, smør, salt og sukker og pisk det godt sammen. Lad pandekagedejen hvile tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Lad en pande (ca. 18 cm i diameter) blive godt varm og pensl den med lidt smeltet smør. Kom ca. ½ dl. pandekagedej i panden og fordel den i et tyndt lag. Bag pandekagen ved jævn til kraftig varme ca. 1 min. på hver side. Bag resten af pandekagerne og server dem lune sammen med rørsukker og friskpresset citronsaft.

Tips

Hold pandekagerne lune i ovnen ved ca. 75°.

Pandekager er også lækre med flormelis og marmelade til. Eller nutella, banan og kokosmel.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7330 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 66 %
  • Fedt: 22 %
  • Alkohol: 2 %
Print