Fyldte squash med ost

Dejlig vegetarret. Savner du kødet, vil et stykke stegt kød passe til.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Fyldte squash med ost

Dejlig vegetarret. Savner du kødet, vil et stykke stegt kød passe til.

Antal portioner
  • 4 mellemstore grønne squash (ca. 700 g)
  • ½ tsk groft salt
  • ½ dl friskpresset citronsaft

Fyld

  • 1 porre (ca. 150 g)
  • 1 dl hakket frisk dild
  • 2 spsk hakket frisk bredbladet persille
  • 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g)
  • 200 g løse ris, parboiled (ca. 2½ dl)
  • 4 spsk pinjekerner
  • 15 g smør
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 75 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Vask de 4 squash og flæk dem på langs. Fjern kernerne og kassér dem - brug en lille skarp kniv eller skrab med en ske. Læg de halve squash i et ovnfast fad eller bradepande.

Fyld

Krydr med salt og dryp citronssaft på. Skyl porren og hak den fint. Bland porre og krydderurter med små tern tomat, rå ris, pinjekerner, små klatter smør og knust hvidløg. Krydr med salt og peber. Kom fyldet i squashene. Dæk fadet med alufolie og bag retten midt i ovnen, til risene er møre. Drys osten over squashene. Skru op for ovnen og gratiner de fyldte squash øverst i ovnen, til osten er gylden. Server brød til.

Det store barn kan udhule squashen. Det lille barn kan røre alle ingredienserne sammen i en skål med en grydeske eller komme dild og mynte i risfyldet. Duft og smag på krydderurterne. Det er godt at lære en ren smag at kende, så er det lettere at lære, hvad der skal mere af i en ret.

Bagetid

Sæt retten i en kold ovn. Indstil på 175° og bag i ca. 1 time.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,5 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 29 %
Print