Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

Til en barbeque hører grillstegte marinerede ben - spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer med saftig kartoffelsalat med friske majs og en færdig barbeque grillsauce til at dyppe i.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillede marinerede spareribs og kartoffelsalat med saftige majskerner

Til en barbeque hører grillstegte marinerede ben - spareribs. Vi har lavet dem med tomatmarinade og serverer med saftig kartoffelsalat med friske majs og en færdig barbeque grillsauce til at dyppe i.

Antal portioner
  • 12 revelsben (ca. 1½ kg)
  • 1 liter vand
  • 2 laurbærblade
  • 10 sorte peberkorn
  • 1 tsk groft salt

Marinade til pensling

  • ½ dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
  • ½ grofthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 1 tsk groft salt

Kartoffelsalat med saftige majskerner

  • 2 majskolber (ca. 500 g)
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g kogte små kartofler
  • 250 g røde og gule cherrytomater i halve
  • 100 g syltet peppadew eller syltet rød peberfrugt i strimler
  • 1 spsk koldpresset rapsolie
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 100 g skyllede blade af hjertesalat
  • 2 dl Karolines Køkken® Amerikansk Barbeque grillsauce

Fremgangsmåde:

Kom revelsben og vand i en gryde og bring det i kog. Skum suppen. Tilsæt de øvrige ingredienser. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. ½ time. Tag benene op af suppen.

Marinade

Blend tomater, løg, chilisauce og salt, til marinaden er homogen. Vend de kogte revelsben i marinaden.

Kartoffelsalat

Kom majskolberne i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 7 min. Lad majskolberne køle lidt af og skær kernerne af kolberne - gerne så majskernerne hænger sammen i flager.

Vend majskernerne sammen med kartofler, tomater, peppadew, olie, salt og peber. Lad kartoffelsalaten trække i mindst 15 min. og smag til. Riv salatbladene i mindre stykker og anret dem lagvis med kartoffelsalaten.

Lad en grill blive godt varm. Grill benene 6-8 min. - vend af og til og pensl med den overskydende marinade, mens du griller.

Server de grillede spareribs sammen med kartoffel-majssalat og barbeque grillsauce.

Tip

I stedet for at stege de marinerede spareribs på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de samme. Bruger du den almindelige pande kan du stege i lidt varm rapsolie - steg ved kraftig til jævn varme.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,4 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Tempranillo, cabernet sauvignon Rioja, Spanien

Grillet svin med barbeque ledsages rigtig godt af en rødvin med frugtsødme, fx en rioja reserva eller en ribera del duero. Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges