Grillet makrel og stikkelsbærkompot
1 timer

Grillet makrel og stikkelsbærkompot

En klassiker med tilbehør af kogte kartofler vendt i rygeost.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grillet makrel og stikkelsbærkompot

En klassiker med tilbehør af kogte kartofler vendt i rygeost.

Antal portioner
  • 1 kg nye kartofler

Stikkelsbærkompot

  • 200 g stikkelsbær
  • 4 spsk sukker
  • 4 udbenede makreller
  • 1 dl små kviste af kruspersille
  • bomuldssnor

Pynt

  • fintklippet purløg

Fremgangsmåde:

Skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. - eller til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Rør imens rygeost og tykmælk sammen og vend de varme kartoflerne heri - lige inden serveringen. Tilsæt ½ tsk groft salt og smag til.

Stikkelsbærkompot

Kom stikkelsbærrene i en gryde sammen med sukker. Kog dem i ca. 4 min. - alle stikkelsbærrene skal ikke koge ud. Smag til.

Lad en grillpande blive godt varm. Halver makrellerne på langs og krydr kødsiden med 1 tsk groft salt og friskkværnet peber. Læg 4 makrelfileter med skindsiden ned. Fordel persillekvistene herpå og læg de sidste 4 fileter på med skindsiden op. Hold dem sammen med lidt snor i begge ender. Grill makrelpakkerne på grillpanden i ca. 3 min. på hver side.

Ved serveringen

Anret makrelfileterne sammen med stikkelsbærkompot og kartofler. Drys med purløg og server straks.

Tips

Makrelpakkerne kan også laves på grillen. Kartoffelsalaten kan serveres kold dagen efter. Stikkelsbærkompotten kan opbevares tildækket i køleskabet i 4-5 dage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11690 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 48 %
Print