Grønne flutes

Bagt med hytteost, frisk purløg og hakket persille - lækkert som tilbehør til salat eller suppe.
Fryseegnet
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grønne flutes

Bagt med hytteost, frisk purløg og hakket persille - lækkert som tilbehør til salat eller suppe.

2 brød pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 4 dl mælk
  • 50 g gær
  • 100 g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
  • 2 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl frisk klippet purløg
  • 1 dl frisk hakket kruspersille
  • 1 dl sesamfrø
  • 300 g sigtemel (ca. 6 dl)
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)

Pensling

  • sammenpiskede æg

Pynt

  • sesamfrø

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og rør gæren ud her. Tilsæt hytteost og de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 4 stykker og tril dem til flutes, ca. 30 cm lange. Lad dem efterhæve på en plade med bagepapir i ca. ½ time. Pensl flutene med æg og rids dem. Bag flutene midt i ovnen.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15860 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 46,4 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 30 %
Print