Grov pizza med tomat, bacon og kålsalat
60+ min

Grov pizza med tomat, bacon og kålsalat

Det kan faktisk godt lade sig gøre at lave en sund pizza. Med grov bund, spidskålssalat og rigeligt tomatsauce lander vi i den fedt-fattige ende.
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov pizza med tomat, bacon og kålsalat

Det kan faktisk godt lade sig gøre at lave en sund pizza. Med grov bund, spidskålssalat og rigeligt tomatsauce lander vi i den fedt-fattige ende.

Antal portioner

Pizzabund

  • 1¾ dl vand
  • 10 g gær
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk olivenolie
  • 75 g grahamsmel (ca. 1¼ dl)
  • 225 g hvedemel (ca. 4 dl)
  • 125 g bacon i tynde skiver

Tomatsauce

  • 1 tsk olivenolie
  • 3 finthakkede zittauerløg
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 3 spsk mørk balsamicoeddike
  • 2 dåser hakkede tomater (ca. 400 g)
  • ¾ tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 100 g rensede babyspinatblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Pizzabund

Hæld vandet i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt salt, olie og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.

Læg baconskiverne i en bradepande (ca. 22 x 30 cm). Steg baconen midt i ovnen, til den er gylden og sprød. Læg de stegte baconskiver på fedtsugende papir og del dem derefter i små bidder. Lad bagepladen blive i ovnen.

Tomatsauce

Lad olien blive varm i en sauterpande. Svits løg og chili i ca. 1 min. Tilsæt eddike og lad det dampe næsten væk, det tager ca. 1 min. Tilsæt tomater, sukker og salt og lad saucen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. - rør af og til. Smag tomatsaucen til.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Rul dejen ud til en firkantet plade (ca. 32 x 36 cm). Læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel tomatsaucen på pizzabunden og kom herpå den stegte bacon, oregano og ost. Træk bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade og bag pizzaen midt i ovnen til osten er gylden.

Bland spidskål, spinatblade, salt og peber. Fordel salaten på den bagte pizza og server straks.

Tip

Hvis ikke man kommer spidskålsalaten på pizzaen, skal der kun halvt så meget tomatsauce på.

Stegetid for bacon

Sæt baconen i en kold ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.

Bagetid for pizza

Ca. 14 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,6 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %
Print