Grov toast med kylling og grillet grønt
45 min

Grov toast med kylling og grillet grønt

Sprøde toast af rugbrød med smeltet ost er et hit hos både børn og voksne. Brug fx kød- og grøntsagsresterne fra i går i dine toast.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Grov toast med kylling og grillet grønt

Sprøde toast af rugbrød med smeltet ost er et hit hos både børn og voksne. Brug fx kød- og grøntsagsresterne fra i går i dine toast.

Antal portioner
  • 2 små finthakkede hvidløgsfed
  • ½ dl friskpresset citronsaft
  • friskkværnet peber
  • 3 kyllingefileter i flade tynde skiver
  • 50 g lufttørret skinke, fx parmaskinke
  • 1 grøn squash i skrå tynde skiver
  • 1 aubergine i skrå tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt i 6 lange stykker
  • 2 spsk basilikumpesto

Blandet salat

  • 1 spsk mørk balsamicoeddike
  • 1 tsk sukker
  • ½ liter hovedsalat revet i grove stykker
  • 1 liter renset rucolasalat
  • 100 g cherrytomater i både
  • 1 lille gulerod i tynde strimler

Pynt

  • sorte oliven med sten, fx nicoise

Fremgangsmåde:

Bland hvidløg, citron og peber i en skål. Vend kyllingefileterne heri og stil dem tildækket i køleskabet i ca. 10 min. Lad en pande blive varm. Steg kyllingefileterne ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side - brug en pande med slip letbelægning.

Læg skinken på en plade med bagepapir og rist dem øverst i ovnen. Lad dem køle af og knæk dem i mindre stykker.

Pensl grøntsagerne med pesto og læg dem med pestoen nedad på en bageplade med alufolie. Grill dem øverst i ovnen - til de begynder at blive gyldne.

Rør pesto og salt sammen og smør rugbrødsskiverne med blandingen. Læg de smurte rugbrødsskiver sammen om fyldet med pestoen indad og i nævnte rækkefølge: Kylling, rød peber, soltørret tomat, ost, squash og aubergine. Rist de 6 toast i en toastmaskine i ca. 4 min. - eller til de er sprøde.

Blandet salat

Pisk eddike og sukker sammen i en stor skål. Vend salat, tomater og gulerod sammen i dressingen.

Ved serveringen

Skær de 6 toast i trekanter og anret dem på et fad. Drys den sprøde skinke og oliven herpå og server salaten ved siden af.

Tip

Hvis du har kød og grøntsager tilovers fra gårsdagens aftensmad, kan du bruge dem i en grov toast.

Ristning af skinke

Ca. 8 min. ved 225°.

Grill

Ca. 10-12 min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12130 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 66,3 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 28 %
Print