Gylden salat med linser og druer
30 min

Gylden salat med linser og druer

Smuk, farverig og mættende salat. Server den i eller med grove pitabrød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Gylden salat med linser og druer

Smuk, farverig og mættende salat. Server den i eller med grove pitabrød.

Antal portioner
  • 400 g gulerødder i korte stave
  • 1 liter vand
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ tsk havsalt, fx maldon
  • 200 g belugalinser eller grønne linser, fx fra Puy
  • 150 g Høng® GyldenRød 65+
  • 300 g stenfri vindruer i halve
  • ½ liter renset rucolasalat
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristede grove pitabrød

Fremgangsmåde:

Kom gulerødderne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. ½ min. Tag gulerødderne op og brus dem over med koldt vand. Kom gulerødderne i en skål og vend dem med citronskal, -saft og 1 tsk af saltet. Bring atter vandet i gryden i kog. Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til de lige netop er møre. Hæld vandet fra, brus linserne over med koldt vand og vend dem sammen med gulerødderne.

Skær osten i bidder. Læg gulerodsblanding, vindruer, ost og salat lagvis i et stort fladt fad. Drys med peber og resten af saltet. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10390 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 50,8 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 27 %
Print