Hamburgerryg med spidskål

Hamburgerryg med spidskål er god, velsmagende opskrift. Retten byder på lækker hamburgerryg kogt med laubærblade, sundt spidskål og smagfuld cremet sovs.
Bedømmelse (11 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hamburgerryg med spidskål

Hamburgerryg med spidskål er god, velsmagende opskrift. Retten byder på lækker hamburgerryg kogt med laubærblade, sundt spidskål og smagfuld cremet sovs.

Antal portioner
  • 600 g hamburgerryg
  • 2 laurbærblade
  • 1 liter vand

Spidskål

  • 1¾ kg spidskål (2-3 stk.)
  • 4 dl vand
  • 2 tsk groft salt

Sauce

  • 3½ spsk hvedemel
  • ½ liter mælk
  • 1½ dl kogelage fra spidskålen
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler
  • 75 g sennep

Fremgangsmåde:

Kom hamburgerryggen i en gryde sammen med laurbærblade og vand. Bring det i kog og kog hamburgerryggen ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen trække i vandet i ca. 25 min.

Spidskål

Fjern de yderste blade fra spidskålene. Flæk hvert kålhoved i 4 stykker på langs. Fjern stokken og del hvert kvarte kålhoved i 2-3 stykker, stadig på langs. Læg kålen i en gryde. Tilsæt vand og salt og bring det i kog. Damp kålen ved kraftig varme og under låg i ca. 5 min.

Sauce

Pisk mel og ½ dl af mælken sammen i en tykbundet gryde. Tilsæt resten af mælken, kogelage og smør. Bring saucen i kog under omrøring og kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.

Ved serveringen

Skær hamburgerryggen i skiver og anret dem på et fad. Tag kålen op i hele stykker med fx en hulske og læg dem i en varm skål. Hæld saucen over.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10290 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 47,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print