Havkat med æblenudler

Havkat er ikke en fisk vi spiser så tit. Men prøv nogle af de lidt anderledes fisk og udvid repertoiret.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Havkat med æblenudler

Havkat er ikke en fisk vi spiser så tit. Men prøv nogle af de lidt anderledes fisk og udvid repertoiret.

Antal portioner
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 2 liter kogende vand
  • 400 g havkatfilet uden skind
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 spsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør
  • 3 porrer i tynde ringe
  • 2 uskrællede æbler i både, fx gråsten
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 tsk groft salt
  • 1 dl grofthakket bredbladet persille

Pynt

  • sød chilisauce

Fremgangsmåde:

Vend cremefraiche, mangochutney, chilisauce, karry og salt sammen. Stil mangodressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad nudlerne trække i ca. 4 min., hæld det varme vand fra og brus over med koldt vand. Lad nudlerne dryppe af i en sigte.

Rens og tør imens havkatfileterne og del dem i 8 lige store stykker. Bland sesamfrø og citronskal, fordel blandingen på den ene side af fiskestykkerne og drys med salt. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en sauterpande. Steg havkatten ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side - start på siden med sesamfrø. Tag fisken op og hold den varm. Lad resten af smørret bliver varmt i panden. Svits porrerne i ca. 2 min. Skru ned til svag varme og tilsæt æbler, nudler, chilisauce, citronsaft og salt. Læg låg på panden, lad retten koge i ca. 5 min. og vend persille i (gem lidt til pynt). Smag til.

Tip

I stedet for havkat kan du bruge skrubbe, rødspætte eller fast torsk, lyssej eller kuller.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10510 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,6 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Fedt: 30 %
Print