Havregrynskugler
Bedømmelse (2)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Tilberedningstid: 60+ min

Havregrynskugler

Der er masser af lækkert konfekt i butikkerne, men når du laver konfekten selv, er det ren kreativ hygge for hele familien.

Antal portioner

32 stk. pr. portion

  • 175 g havregryn (5 34 dl)
  • 100 g flormelis (2 dl)
  • 4 12 spsk kakao
  • 50 g blødt smør
  • 4 12 spsk abrikosmarmelade
  • 5 spsk kulørt krymmel, kakao, kokosmel eller flormelis

Bland havregryn, sukker og kakao sammen i en skål. Tilsæt smør og marmelade. Rør blandingen godt sammen og smag den til. Tril små kugler (a ca. ½ spsk) og rul dem i den valgte pynt. Stil havregrynskuglerne tildækket i køleskabet i mindst 2 timer.

Tips

I stedet for abrikosmarmelade kan man bruge æblemos eller pæremos - evt. fra glas. Havregrynskuglerne kan stå tildækket i køleskabet i ca. 4 døgn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 35 %
  • Alkohol: 0 %