Hel rød byg med havtaske og beurre blanc

Beurre blanc er en smagfuld smørsauce - her med øl.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hel rød byg med havtaske og beurre blanc

Beurre blanc er en smagfuld smørsauce - her med øl.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 150 g hel rød byg (ca. 2 dl)
  • 4 finthakkede skalotteløg
  • 1 dl vand
  • 1 hvedeøl (33 cl)
  • ½ tsk groft salt
  • 6 stilke bladselleri i meget tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 havtaskefilet uden skind
  • ¾ tsk sellerisalt

Beurre blanc

  • ¾ spsk æbleeddike
  • 100 g koldt smør i mindre stykker
  • ¼ tsk groft salt

Pynt

  • bladselleri

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits byg og løg i ca. 1 min. Tilsæt vand, 2 dl øl og salt. Lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 40 min. Tilsæt bladselleri og kog i yderligere ca. 5 min. Hæld den overskydende væde fra og smag til.

Fjern hinder, eventuelle ben og det geléagtige lag fra fisken. Skær havtaskefileten i 12 skiver. Læg dem på en plade med bagepapir og drys med sellerisalt. Damp fisken midt i ovnen.

Beurre blanc

Bring det sidste øl og eddiken i kog i en lille gryde. Kog ind ved kraftig varme, til der er ca. ¾ dl. Skru ned til jævn varme og pisk det kolde smør i det indkogte øl lidt efter lidt – pisk kraftigt, saucen må ikke koge. Tilsæt salt og smag saucen til.

Kom de varme bygkerner i 6 dybe tallerkener. Fordel de dampede havtaskestykker på toppen. Hæld lidt beurre blanc over fisken og server resten i en lille kande ved siden af. Server straks.

Tips

Du kan erstatte æbleeddiken med citronsaft og evt. komme lidt revet citronskal på fisken. I stedet for havtaske kan du bruge dampede jomfruhummerhaler. Hel rød byg kan du erstatte med perlebyg - se kogetid på emballagen.

Dampning

Ca. 3 min. ved 250° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6790 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,6 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Chardonnay, pinot noir, pinot meunier Champagne, Frankrig

Til denne luksusret skal der serveres luksus-vin: Ægte champagne "brut", ikke cava eller andet mousserende vin Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til jomfruhummer