Hjerter med stegte æbler
60+ min

Hjerter med stegte æbler

Hjerter med persille, flødesauce og stegte æbler. Det et er rigtig mormormad....og så er det sund og billig mad med masser af smagsoplevelser og lidt bid.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hjerter med stegte æbler

Hjerter med persille, flødesauce og stegte æbler. Det et er rigtig mormormad....og så er det sund og billig mad med masser af smagsoplevelser og lidt bid.

Antal portioner
  • 2 svinehjerter (ca. 275 g)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 dl små kviste af kruspersille
  • 25 g smør
  • ½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce

Stegte æbler

  • 25 g smør
  • 5 porrer i 1 cm skrå skiver
  • 4 uskrællede æbler i både, fx coxorange
  • 1 tsk tørret timian
  • 1½ tsk sukker
  • ¾ tsk groft salt

Pynt

  • små kviste af kruspersille

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Fremgangsmåde:

Rens, skyl og tør hjerterne godt. Drys dem indvendigt med salt, fordel persillen herpå og luk med kødnåle. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Brun hjerterne på alle sider (ca. 4 min. i alt). Hæld vand ved og drys med salt og peber. Braiser hjerterne ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time – vend dem efter ca. 45 min. Tag hjerterne op og hold dem varme – skær dem i skiver lige inden serveringen.

Sauce

Si stegeskyen (ca. 1 dl) og hæld den tilbage i gryden. Bland fløde og mel og rør det i skyen. Bring saucen i kog. Tilsæt salt og evt. kulør og smag til.

Stegte æbler

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits porrerne i ca. 1 min. Tilsæt æbler, timian, sukker og salt og steg ved svag varme i ca. 4 min. Smag de stegte æbler til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 33 %
Print