Hurtigt madbrød

Nem og hurtig opskrift der giver et lækkert og fedtfattigt madbrød. Et dejligt brød, som er perfekt som mellemmåltid.
Bedømmelse (84 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hurtigt madbrød

Nem og hurtig opskrift der giver et lækkert og fedtfattigt madbrød. Et dejligt brød, som er perfekt som mellemmåltid.

8 brød pr. portion

Antal portioner
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • ½ dl Arla A38® naturel 1,5%
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1½ tsk tørret rosmarin
  • 350 g hvedemel (ca. 5¾ dl)

Pensling

  • mælk

Pynt

  • tørret rosmarin

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir. Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter. Pensl brødet med mælk og drys med rosmarin. Bag det midt i ovnen.

Bagetid

Sæt brødet i en kold ovn i ca. 20 min. ved indstilling på 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7440 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 25 %
Print