Hveder med appelsin
60+ min

Hveder med appelsin

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hveder med appelsin

Hveder er betegnelsen for boller, der bages tæt sammen og efter bagning flækkes og ristes. Server med tandsmør!

10 stk. pr. portion

Antal portioner

Hertil

Fremgangsmåde:

Kom appelsinsskal og -saft i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt yoghurt, sukker, salt og smør. Rør derefter melet i lidt ad gangen. Slå dejen godt sammen med en grydeske til en let dej. Lad dem hæve tildækket i ca. 1 time. Slå dejen ned og form ca. 10 boller. Stil dem tæt sammen på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve, stadig tildækket, i ca. ½ time og bag dem midt i ovnen - de skal være lyse. Lad dem køle af. Flæk dem og grill dem gyldne på skærefladen øverst i ovnen eller på en brødrister. Server hvederne sammen med kvark og appelsinbåde.

Tip

Hveder kan efterhæve ved damp, så bliver de ekstra luftige. Stil den tildækkede bageplade i ovnen på øverste rille. Stil bradepanden på nederste rille og fyld den med kogende vand. Skift vandet ud et par gange. Luk ovndøren.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200°.

Grill

Ca. 1½ min.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10110 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,3 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 77 %
  • Fedt: 10 %
Print