Hvid chokoladekage med sprød bund
60+ min

Hvid chokoladekage med sprød bund

Herlig hvid chokoladekage: fromage med hvid chokolade på en sprød kiksebund. En "cheesecake" med hvid chokolade i stedet for flødeost.
Bedømmelse (43 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvid chokoladekage med sprød bund

Herlig hvid chokoladekage: fromage med hvid chokolade på en sprød kiksebund. En "cheesecake" med hvid chokolade i stedet for flødeost.

Opskriften gælder for 12 personer

Kiksebund

  • 50 g smør
  • 50 g brun farin (ca. 1 dl)
  • 100 g digestive kiks

Fromage

Pynt

  • strimlet citronskal (usprøjtet)

Fremgangsmåde:

Kiksebund

Spænd et stykke bagepapir fast over bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Smelt smør og farin ved svag varme i en gryde. Smuldr kiksene heri og fordel blandingen i springformen. Pres det let sammen.

Fromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Smelt chokoladen i en skål over vandbad. Pisk æg og sukker lyst og luftigt og tilsæt fraiche. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med citronsaft og vend den i æggeblandingen. Rør 1 dl af blandingen i chokoladen og rør det godt sammen og rør det hele i æggeblandingen. Pisk fløden til et let skum og vend det forsigtigt i. Hæld fromagen i springformen og stil den hvide chokoladecheesecake tildækket i køleskabet i mindst 4 timer eller til næste dag. Pynt med citronstrimler.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,5 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 62 %
Print

Vin match

Chenin blanc Loire, Frankrig

Hvid dessertvin på druen chenin blanc fra Loire i Frankrig, en coteaux du layon Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til chokolade