Hvidvinskylling

Dejlig kyllingegryderet med løg, timian og hvidvin.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hvidvinskylling

Dejlig kyllingegryderet med løg, timian og hvidvin.

Antal portioner

Pynt

  • 50 g sprødstegte bacontern og
  • 1 dl hakket frisk kruspersille

Tilbehør

  • 500 g frisk pasta

Fremgangsmåde:

Pil løgene. Kom fedstoffet i en sauterpande og varm det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits kyllingestykkerne ca. 2 min. på hver side. Tilsæt løg og lad dem svitse med i ca. 1 min. Tilsæt timian, salt, peber og hvidvin. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 1 time. Rør madlavningsfløde og mel sammen til en jævning og tilsæt det til retten de sidste 5 min. af kogetiden. Smag til.

Tips

Kom løgene i kogende vand i ca. 2 min., det gør det nemmere at pille dem. I stedet for chalotteløg kan anvendes zittauerløg i både.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11500 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 7,3 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %
Print

Vin match

Semillon, grenache gris Provence, Frankrig

Fyldig hvidvin med let krydrede noter vil fungere godt her. Prøv en Sydfransk vin fx fra Côtes-de-Provence Kilde: Martin Nordkvist

Læs også om vin til asparges