Hyldebærsuppe med æblesalsa
30 min

Hyldebærsuppe med æblesalsa

Moderne mormormad der luner i en kold tid.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hyldebærsuppe med æblesalsa

Moderne mormormad der luner i en kold tid.

Antal portioner

Æblesalsa

  • 3 gulerødder i små tern (ca. 200 g)
  • 3 spsk friskpresset limesaft
  • 3 æbler i små tern, fx elstar (ca. 400 g)
  • 50 g hakkede hasselnøddekerner
  • ½ dl grofthakkede friske korianderblade

Korianderfraiche

Søde croutoner

  • 5 skiver groft sandwichbrød skåret i tern
  • 1 spsk rørsukker
  • ½ liter koncentreret sød hyldebærsaft
  • ¾ liter vand
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 spsk vand

Fremgangsmåde:

Æblesalsa

Kom gulerodstern og limesaft i en lille gryde og kog ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Lad gulerodsternene køle af og bland dem med æbletern, nødder og korianderblade. Stil salsaen tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min. Smag til.

Korianderfraiche

Vend cremefraiche, korianderfrø, limeskal og sukker sammen og stil fraichen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Søde croutoner

Kom brødternene i en kold pande og skru op til kraftig varme. Rist brødet under omrøring i ca. 2 min., til det er gyldent. Tag panden af varmen, drys med sukker og rør i brødcroutonerne til sukkeret er smeltet og sidder fast på brødet.

Bring hyldebærsaft og vand i kog i en gryde. Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør den i suppen. Lad hyldebærsuppen koge i ca. 1 min. og server den sammen med korianderfraiche, æblesalsa og søde croutoner.

Tips

Du kan erstatte korianderblade med citronmelisse.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,2 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 26 %
Print