Hytteost-trifli med marcipanmakroner, vaniljebagte rabarber og rålakrids
60+ min

Hytteost-trifli med marcipanmakroner, vaniljebagte rabarber og rålakrids

Forkæl dine venner med denne lækre dessert, hvor sødmen fra makronerne matcher de lidt syrligere rabarber.
Bedømmelse (17 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteost-trifli med marcipanmakroner, vaniljebagte rabarber og rålakrids

Forkæl dine venner med denne lækre dessert, hvor sødmen fra makronerne matcher de lidt syrligere rabarber.

Antal portioner

Marcipanmakroner

  • 75 g ren, rå marcipan
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æggehvide (ca. 2 spsk)
  • 1 spsk hvedemel
  • 200 g rabarber i mindre stykker
  • 4 spsk sukker
  • 1 vaniljestang

Pynt

  • lakridspulver - knust rålakrids

Fremgangsmåde:

Marcipanmakroner

Blend marcipan og sukker, tilsæt æggehvide og kør til blandingen er glat. Rør melet i og kom massen i en sprøjtepose. Sæt små makroner på størrelse med 2 kroner på en plade med bagepapir (ca. 40 stk). Bag makronerne midt i ovnen - til de er lysebrune og sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Vend rabarber med sukker og kornene fra ½ vaniljestang. Bag dem i et fad dækket med alufolie midt i ovnen. Kom dem derefter straks i en dyb tallerken og sæt dem tildækket i køleskabet.

Hæld hytteosten til afdrypning i en sigte. Pisk æggeblommen luftig og lys med sukker og kornene fra resten af vaniljestangen. Vend hytteosten i heri og pisk fløden til let skum og fold den i hytteostblandingen.

Knus makronerne let og læg dem i lag med hytteostcremen og de afkølede bagte rabarber – drys med lidt lakrids hist og pist, ca 1 tsk i alt. Lav enten en anretning i en stor skål eller i 4 mindre dessertglas.

Bagetid for makroner

Ca. 15 min. ved 175° - traditionel ovn.

Bagetid for rabarber

15-20 min. ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 43 %
Print