Hytteostdessert med bær og knas

Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Hytteostdessert med bær og knas

Nem lille dessert med perlebyg, hytteost og flødeskum. Server med hindbærcoulis og friske bær.

Antal portioner

Hindbærcoulis

  • 175 g friske eller frosne hindbær
  • 4 spsk sukker
  • ½ dl vand
  • 50 g honningristet mysli
  • 75 g jordbær - i halve
  • 25 g blåbær

Fremgangsmåde:

Bring vand, perlebyg og salt i kog. Kog kernerne ved svag varme og under låg i ca. 25 min. Hæld overskydende vand fra. Stil kernerne tildækket i køleskabet til de er kolde.

Rør de kolde kerner med hytteost og vaniljesukker. Pisk fløden til et meget let skum og vend det forsigtigt i kernerne. Smag til. Fordel hytteostdesserten i 6 glas.

Hindbærcoulis

Kog hindbær og sukker ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min - eller til blandingen betynder at tykne. Hæld blandingen gennem en fin sigte.

Server hytteostdesserten med lun eller kold hindbærcoulis, mysli og friske bær.

Tips

Brug 275 g kogte perlebyg, hvis du har en rest i køleskabet. Du kan også bruge speltkerner.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 22,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 48 %
Print