Muffins med bær og hytteost

Hytteost gør disse muffins dejlige saftige og lidt anderledes end klassiske muffins.
Fryseegnet
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Muffins med bær og hytteost

Hytteost gør disse muffins dejlige saftige og lidt anderledes end klassiske muffins.

2 muffins pr. person

Antal portioner
  • 2 store æg
  • 225 g rørsukker (ca. 2½ dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 1 dl kærnemælk
  • ¾ dl friskpresset appelsinsaft (ca. 1 appelsin)
  • 50 g smør - smeltet
  • 150 g Cheasy® Hytteost 1,5%
  • 250 g bær, fx brombær, solbær eller ribs

Fremgangsmåde:

Pisk æggene godt med rørsukker, til det er let og luftigt. Bland bagepulver og mel og vend det (drysset gennem en sigte) i blandingen skiftevis med, kærnemælk, appelsinsaft og smeltet smør. Vend forsigtig hytteost og bær i dejen. Fordel dejen i 16 muffinforme af papir (a ca. 1 dl) - ca. ½ dl dej pr. form. Stil dem på en plade med bagepapir og bag de 16 muffins midt i ovnen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Hvis bærrene er frosne skal du beregne 5 min. ekstra bagetid. Bruger du papirmuffinsforme, så brug to pr kage, så holder kagerne bedre faconen. Fjern den yderste form inden servering eller frysning.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12232 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,9 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 69 %
  • Fedt: 21 %
Print