Indbagt ost i filodej med timian

Denne osteret overrasker ved at være intet mindre end fantastisk! Salatost, krydderurter, honning og cremefraiche klæder virkelig hinanden. Kan både serveres som forret eller dessert.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Indbagt ost i filodej med timian

Denne osteret overrasker ved at være intet mindre end fantastisk! Salatost, krydderurter, honning og cremefraiche klæder virkelig hinanden. Kan både serveres som forret eller dessert.

Antal portioner

Fremgangsmåde:

Udskær fire ens kvadrater af hver plade filodej - så der bliver 16 i alt. Læg et hårdtopvredet viskestykke over dejpladerne, så de holdes fugtige. Pensl en dejplade med smeltet smør og læg en dejplade over. Læg et stykke ost på dejpladen sammen med en timian og rosmarin. Pensl kanten med smeltet smør. Rul rundt og form som en "bonbon". Fortsæt til du har 8 ostepakker. Pensl med æggeblomme, drys med timian og bag dem midt i ovnen.

Server ostepakken på en mønstret bund af fraiche og honning.

Tip

Filodej er supertynde græske dejplader, der kan købes i større supermarkeder og delikatesseforretninger. Hvis du ikke kan finde filodej, kan du også bruge dejplader af rismel, en slags forårsrulledej, der kan købes i de fleste asiatiske specialitetsforretninger.

Bagetid

Ca. 6 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Ostepakkerne kan også tilberedes med en blød rødkitsost eller hvidskimmelost.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5807 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 0,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Semillon, verdeca, malvasia Puglia, Italien

En krydret, fyldig hvidvin fra Syditalien vil være dejlig hertil. Find en bianco salento. Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til krydderurter