Karbonader med abrikoser
30 min

Karbonader med abrikoser

Karbonader...krebinetter, kært barn har mange navne, men de smager godt lige meget hvad de kalder sig.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Karbonader med abrikoser

Karbonader...krebinetter, kært barn har mange navne, men de smager godt lige meget hvad de kalder sig.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 3 hakkede zittauerløg
  • 240 g grov bulgur (ca. 3 dl)
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk stødt kardemomme
  • 1½ tsk groft salt
  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 100 g tørrede abrikoser i tynde strimler
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 400 g frosne grønne bønner
  • 1½ liter kogende vand
  • ½ tsk havsalt, fx maldon

Pynt

  • tørrede abrikoser i strimler

Fremgangsmåde:

Vend kvark, mælk, salt og peber sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ca. ½ min. Tilsæt bulgur, vand, kardemomme og salt. Lad bulguren koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.

Bland imens det hakkede kød, abrikoser, salt og peber. Form kødet til 8 små karbonader. Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side. Skru ned til svag varme og steg i ca. 4 min. - vend af og til. Tag karbonaderne op og hold dem varme.

Kom bønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække ca. 3 min. og hæld vandet fra. Vend bulgur og bønner sammen og kom det i et stort fad. Drys med salt og fordel karbonaderne på toppen. Server straks sammen med den kolde kvarkdressing.

Tip

Tilsæt lidt ekstra mælk, hvis du vil have en tyndere dressing.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10090 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,8 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 24 %
Print