Kærnemælksfromage

Kærnemælksfromage

60+ min
Herlig frisk dessert med kærnemælk, der med god grund har fået nyt fokus i det nordiske køkken. Kærnemælksfromage , kærnemælksdessert, kærnemælks panna cotta - kært barn har mange navne. Kærnemælk, fløde og sommeren bær - det kan ikke gå helt galt.
https://www.arla.dk/opskrifter/karnemalksfromage/

Sådan gør du

  • Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Rør kærnemælk med sukker og vaniljekorn.
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved og smelt den.
  • Afkøl husblassen med lidt af kærnemælksblandingen, og bland derefter dette med resten af kærnemælken under omrøring.
  • Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i kærnemælksblandingen, når denne begynder at stivne.
  • Hæld fromagen i 6 glas (á ca. 2 dl) og stil den koldt nogle timer.
Bærkompot
  • Bring vand og sukker i kog.
  • Tilsæt bærrene og kog dem i ca. 2 min. - de må ikke koge helt ud.
  • Afkøl bærkompotten og fordel den på toppen af glassene med kærnemælksfromage.

Hvis du laver fromagen dagen i forvejen - kan du undlade 2 blade husblas. Fromagen kan også anrettes i én stor skål. Server da bærkompotten ved siden af, evt. lun. Kærnemælksfromage smager også dejlig med lun kirsebærsauce.

Energiindhold for hele retten:

9444 kJ / 2257 kcal

Næringsindhold pr. 100g

696 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 7,5 % 3,1 g
Kulhydrat: 20,3 % 8,3 g
Fedt: 72,2 % 13,6 g
Relateret video
Sådan bruger du husblas

Ingredienser

8 blade Husblas
½ liter Kærnemælk
4 spsk Flormelis
1 Vaniljestang - kornene heraf
½ liter Piskefløde
Bærkompot
2 spsk Vand
1½ spsk Sukker
250 g Friske eller frosne blandede bær