Kartoffelsuppe med tomatbrød
45 min

Kartoffelsuppe med tomatbrød

En helt enkel og klassisk kartoffelsuppe, som får et pift af de ostegratinerede tomatbrød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelsuppe med tomatbrød

En helt enkel og klassisk kartoffelsuppe, som får et pift af de ostegratinerede tomatbrød.

Antal portioner
  • 10 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 2 små hakkede fed hvidløgsfed
  • ¾ liter vand
  • 600 g melede kartofler i grove stykker
  • 2 laurbærblade
  • 3½ dl letmælk
  • 2½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tomatbrød

Pynt

  • laurbærblade eller basilikumblade

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en stor tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. ½ min. og tilsæt vand, kartofler og laurbærblade. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til de er møre. Tag laurbærbladene op (gem dem til pynt). Blend suppen med en stavblender. Tilsæt mælk, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag til.

Tomatbrød

Læg imens brødskiverne på en plade med bagepapir. Rist dem midt i ovnen 2-3 min. på hver side. Bland tomater, basilikum, salt og peber. Fordel tomatblandingen på de ristede brødskiver og kom den revne ost på brødene. Gratiner dem midt i ovnen, til osten er gylden.

Hæld suppen i varme dybe tallerkener. Klip evt. laurbærbladene i mindre stykker og brug dem som pynt. Server tomatbrødene til suppen.

Ristning

Ca. 5 min. ved 250°.

Gratinering

Ca. 5 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,7 g
  • Protein: 17 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 29 %
Print