Kirsebærkage

Nem og dejlig opskrift på en lækker kage med velsmagende søde kirsebær. Glæd dig til at nyde denne gode kirsebærkage.
Fryseegnet
Bedømmelse (39 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kirsebærkage

Nem og dejlig opskrift på en lækker kage med velsmagende søde kirsebær. Glæd dig til at nyde denne gode kirsebærkage.

32 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 400 g søde kirsebær
  • 250 g blødt smør
  • 500 g sukker
  • 4 æg
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 50 g kakao (ca. 1 dl)
  • 4 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 1½ dl Kløver® sødmælksyoghurt naturel
  • ¼ liter mælk
  • 2 spsk kartoffelmel

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Skyl kirsebærrene og fjern sten og eventuelle stilke. Pisk smør og sukker sammen, til det smuldrer. Pisk æggene i ét ad gangen. Pisk blandingen, til den bliver let og luftig. Bland mel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Vend det (drysset gennem en sigte) i smørblandingen, skiftevis med yoghurt og mælk. Bland de udstenede kirsebær med kartoffelmel og vend dem forsigtigt i dejen. Beklæd en bradepande (ca. 6 x 22 x 30 cm) med bagepapir og fordel dejen heri. Bag kirsebærkagen midt i ovnen. Løft forsigtigt kagen ud af bradepanden ved hjælp af bagepapiret. Lad kagen køle af på en bagerist.

Tips

Kagen kan også tilberedes med 375 g syltede, afdryppede kirsebær eller amarenakirsebær. Med amarenakirsebær kan man servere kagen til dessert - ledsaget af fx vanilje flødeis eller flødeskum. Kagen kan også bages helt uden kirsebær.

Bagetid

Ca. 1 time og 10 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 28170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 34 %
Print