Klar kartoffelsuppe med 3 slags løg og ostebrød

En kartoffelsuppe behøver ikke nødvendigvis at være blendet. Denne her er klar og er udover kartofler fyldt med rødløg, hvidløg, purløg og kapers.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Klar kartoffelsuppe med 3 slags løg og ostebrød

En kartoffelsuppe behøver ikke nødvendigvis at være blendet. Denne her er klar og er udover kartofler fyldt med rødløg, hvidløg, purløg og kapers.

Antal portioner
  • 750 g faste kartofler i tern
  • 1 liter vand
  • 3 små fed hvidløgsfed i tynde skiver
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl klippet purløg
  • 3 spsk kapers - uden lage
  • 1 finthakket rødløg

Fremgangsmåde:

Skyl kartoflerne. Bring vand, kartofler, hvidløg, salt og peber i kog i en gryde. Kog suppen ved svag varme og under låg i ca. 15 min., eller til kartoflerne er møre. Tilsæt purløg og smag til.

Bland imens rødløg og kapers.

Del brødet i halve skiver. Rør fraiche, revet ost og peber sammen og smør det på brødet. Skær skinken i strimler og fordel dem på osteblandingen. Gratiner ostebrødene midt i ovnen. Server straks til suppen sammen med løgdrys - drysset kan både kommes på brødet og i suppen. Man kan evt. lægge sit ostebrød ned i suppen, så det bliver blødt i bunden og sprødt på toppen.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,1 g
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 23 %
Print