Kokospandekager med mangosalsa og grønt sukker

"Far jeg kan ikke få hul på kokosnødden".....det er faktisk ikke så svært, hvis du følger fremgangsmåden her. Og så kan du lave de små lækre pandekager og salsaen med frisk kokosnød.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kokospandekager med mangosalsa og grønt sukker

"Far jeg kan ikke få hul på kokosnødden".....det er faktisk ikke så svært, hvis du følger fremgangsmåden her. Og så kan du lave de små lækre pandekager og salsaen med frisk kokosnød.

Dessert

Antal portioner
  • 1 kokosnød

Pandekager 12-15 stk.

  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • ¾ tsk groft salt
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør - smeltet

Grønt sukker

  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 dl friske citronmelisseblade - ca. 2 potter

Mangosalsa

  • ½ mangofrugt i små tern (ca. 100 g)
  • ½ ananas i små tern (ca. 200 g)
  • 1 liter vaniljeflødeis

Fremgangsmåde:

Flæk kokosnødden ved at banke faste slag med en hammer hele vejen rundt langs "ækvator". Åben kokosnødden og skær det hvide kød ud af nødden - den tynde, brune skal må gerne blive på kokoskødet. Riv noget af kokoskødet, så du har ca. 2 dl kød. Kom kokoskødet i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rist under omrøring i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og rist til kokosen er gylden.

Pandekager

Bland hvedemel, revet ristet kokos og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg og smør. Fordel ½ dl dej i en varm pande på 14 cm i diameter. Bag pandekagen ved jævn varme i 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne.

Grønt sukker

Skyl og tør bladene - de skal være helt tørre. Hak blade og sukker i en hurtighakker.

Mangosalsa

Høvl ca. 100 g af kokoskødet i flager med en tyndskræller. Bland kokos, mango og ananas.

Fold pandekagerne i kvarte. Varm dem i ovnen. Anret med et par kugler is til hver, mangosalsa og et drys grønt sukker.

Varmetid

6-10 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 15770 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 53 %
Print