Krydret skinkegryde med kartoffelmos
60+ min

Krydret skinkegryde med kartoffelmos

En dejlig sammenkogt ret, der er en krysning mellem svensk pølseret og gullasch.
Bedømmelse (15 vurderinger)

Min bedømmelse:

Krydret skinkegryde med kartoffelmos

En dejlig sammenkogt ret, der er en krysning mellem svensk pølseret og gullasch.

Antal portioner
  • ½ tsk smør
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 1 tsk tørret timian
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 400 g skinkekød i tern
  • 5 gulerødder i skrå skiver
  • 5 persillerødder i skrå skiver
  • 150 g cocktailpølser
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Kartoffelmos med bladselleri

  • 1 kg melede kartofler i grove stykker
  • 1 liter vand
  • 25 g smør
  • ¼ liter mælk
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 stilke bladselleri i små tern

Pynt

  • top af bladselleri i strimler

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en gryde og svits tomatpure, hvidløg og timian i ca. 1 min. Hæld saucen i og bring den i kog. Tilsæt kødet og kog ved svag varme og under låg i ca. 45 min. eller til kødet er mørt. Rør af og til. Kom grøntsagerne i og kog yderligere i ca. 10 min. Tilsæt cocktailpølser, salt og peber og lad retten koge i ca. 5 min. Smag til.

Kartoffelmos med bladselleri

Kom imens kartoflerne i en tykbundet gryde med kogende vand og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 20 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne evt. med en kartoffelstøder. Vend smør, mælk, salt og peber i. Varm mosen igennem og smag til.

Ved serveringen

Vend bladselleri i kartoffelmosen.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,8 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 31 %
Print