Kylling i grønt
1 timer

Kylling i grønt

En fordansket version af Asiens mange wokretter.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling i grønt

En fordansket version af Asiens mange wokretter.

Antal portioner
  • ½ dl japansk sojasauce
  • 2 tsk friskpresset friskpresset citronsaft
  • 300 g kyllingeinderfileter i skrå stykker
  • 1 spsk rapsolie
  • 15 g smør
  • 200 g savojkål i strimler
  • 5 gulerødder i tynde stave
  • 1 dl vand
  • 1 spsk brun farin
  • ½ tsk groft salt
  • ½ spsk majsstivelse, fx maizena
  • 2 spsk marinade fra kylling
  • 200 g optøede, frosne haricots verts

Tilbehør

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • kogt med ½ tsk gurkemeje

Fremgangsmåde:

Vend sojasauce og citronsaft sammen med kødet og lad det marinere tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Varm fedtstoffet i en stegegryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Tag kødet op af marinaden (gem den til sauce). Svits kødet i ca. 3 min. og tag det op. Svits savojkål og gulerødder i ca. 2 min. Rør vand, farin, salt, majsstivelse og marinade sammen. Hæld blandingen i stegegryden og tilsæt kød og bønner. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 3 min. Server straks.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8830 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,7 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 19 %
Print