Kylling Kiev med basilikumsmør

Kylling Kiev med basilikumsmør og mini -hasselbackkartofler er en lækker opskrift, med masser af saft og kraft i smagen.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kylling Kiev med basilikumsmør

Kylling Kiev med basilikumsmør og mini -hasselbackkartofler er en lækker opskrift, med masser af saft og kraft i smagen.

Antal portioner
  • 25 g blødt smør
  • 4 spsk finthakkede friske basilikumblade
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 kyllingefileter
  • 1 æggehvide
  • ½ liter cornflakes

Mini - hasselbackkartofler

  • 1 kg skrællede små, faste kartofler
  • 25 g smør
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 500 g cherrytomater eller blommetomater på stilk

Salat

  • 2 spsk olivenolie
  • ½ spsk hvidvinseddike
  • ½ tsk havsalt, fx maldon
  • 1 liter renset blandet grøn salat, fx rødbedeblade og rucolasalat

Fremgangsmåde:

Rør smørret med basilikum, salt og peber. Bank kyllingefileterne forsigtigt med en kødhammer (den flade side), så de bliver ca. en halv gang større. Sørg for, at kanterne er tynde. Fordel basilikumsmørret på fileterne. Fold en kant på ca. ½ cm ind i hver side af kødet. Fold derefter kødet sammen, så basilikumsmørret er lukket helt inde. Luk hver pakke med en kødnål. Pisk æggehviden sammen og knus cornflakes"ene groft. Vend først pakkerne i æggehvide og derefter i cornflakes. Læg kyllingepakkerne på en plade med bagepapir.

Mini-hasselbackkartofler

Skær hver kartoffel næsten igennem i tynde skiver - kartoflen hænger sammen i bunden. Smelt smørret og tilsæt salt og peber. Pensl kartoflerne med halvdelen af smørret.

Læg tomaterne med stilke i et ovnfast fad og pensl dem med resten af smørret.

Steg først kartoflerne nederst i ovnen i ca. 15 min. Stil derefter kødet ind midt i ovnen og steg videre i ca. 18 min. Stil til sidst tomaterne ind øverst i ovnen og steg dem med de sidste 12 min. af stegetiden - ca. 45 min. i alt.

Salat

Pisk olivenolie, hvidvinseddike, salt og peber sammen og vend den grønne salat med dressingen.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,9 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 32 %
Print