Kyllingesalat med auberginepuré

Du kan også servere auberginepuréen som dip til tynde skiver ristet brød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingesalat med auberginepuré

Du kan også servere auberginepuréen som dip til tynde skiver ristet brød.

Antal portioner
  • 2 auberginer
  • 1 dl vand
  • 1 lille knust fed hvidløgsfed
  • 3 spsk hakkede friske korianderblade
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 15 g smør
  • 500 g kyllingefileter
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter romainesalat revet i grove stykker
  • 400 g cherrytomater i halve
  • 125 g Castello® Aged Havarti - skåret i tynde flager

Tilbehør

  • 300 g ristet grovbrød i skiver

Fremgangsmåde:

Flæk auberginerne og læg dem i en sauterpande på skindsiden - de skal kantes lidt for at være der. Hæld vandet ved og bring det i kog. Damp auberginerne ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag auberginerne op og lad dem køle af. Skrab "kødet" ud (ca. 400 g) og kom det i en skål sammen med hvidløg, koriander, spidskommen, eddike, salt og peber. Blend i ca. 30 sek. til auberginepuréen er glat. Stil puréen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Lad smørret blive gyldent i en pande. Brun kyllingefileterne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme i ca. 8 min. - vend af og til. Drys med salt og skær kødet i skiver.

Anret salatblade, auberginepuré, kyllingekød, tomater og ost lagvis i en skål.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 33,7 g
  • Protein: 32 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 32 %
Print